Voetreflex en overgang

Oorreflexologie

Oor-acupunctuur en Oor-acupressuur
Oorreflexologie bestaat uit het behandelen van de reflexzones en acupunctuurpunten die zich op het oor bevinden. Het hele lichaam is (net als op voeten en handen) op de oorschelp te projecteren.

Bij ooracupunctuur stimuleert men met naaldjes, of bij ooracupressuur met magneet/of zaadbolletjes bepaalde reflexzones/punten op de oorschelp. Deze zones/punten zijn via het centrale zenuwstelsel reflexmatig verbonden met bepaalde delen van het lichaam. De prikkel leidt ter plekke tot een toename van het zelf genezend vermogen van het lichaam.

Oor met pinnetje Oor met skellet

“Een Oorreflexologie behandeling kan goed worden toegepast in combinatie met voetreflexologie, dit versterkt de werking en kan het resultaat versnellen!”
Oorreflexologie kan worden ingezet voor een breed scala aan klachten en is bijzonder effectief gebleken bij het reduceren van pijnklachten.

Oorreflexologie is ook bijzonder effectief bij:

  • • Hooikoorts

  • • Ondersteuning bij het afvallen

  • • Ondersteuning bij het stoppen met roken

Behandeling:
Tijdens een ooracupunctuur behandeling wordt gebruik gemaakt van dunne, steriele wegwerpnaaldjes. De naaldjes worden na ongeveer 30 minuten verwijderd. Doordat de naaldjes zo dun en buigzaam zijn is het prikken niet of nauwelijks pijnlijk. Voor een intensievere behandeling kan er ook gebruik gemaakt worden van zeer kleine Verblijfsnaaldjes. Ze kunnen 1 tot 2 weken blijven zitten.

Bij kinderen of bij volwassenen met angst voor naalden maak ik gebruik van acupressuur door middel van het plaatsen van kleine magneetbolletjes of zaadjes. Door middel van acupressuur kunnen dezelfde klachten behandeld worden als bij ooracupunctuur. De bolletjes of zaadjes kunnen enkele dagen tot wel 2 weken blijven zitten in het oor, ze geven continue een lichte prikkel. Je kunt hierdoor thuis het oorreflexpunt ook gemakkelijk zelf stimuleren door er zachtjes op te drukken.