Werkwijze

Werkwijze

De behandelingen zijn niet alleen gericht op een bepaalde klacht, maar juist op de mens als één geheel. Deze holistische benadering zorgt voor een goed resultaat waar u lange tijd baat bij heeft!

Deze therapie is niet vervangend maar kan een bijzondere aanvulling of ondersteuning bieden aan de reguliere gezondheidszorg Ik stel geen diagnose en bij gezondheidsproblemen dien je ook altijd een huisarts/specialist te raadplegen.

De eerste behandeling
Deze begint met een intakegesprek: het zogenaamde anamnesegesprek. Hierbij vullen we samen een vragenlijst in om zo te bezien op welk vlak uw klachten liggen. U voeten worden geanaliseerd en op basis hiervan stel ik samen met u een behandelplan op, waarbij we de behandelwijze(n) en de behandelfrequentie afspreken. Aansluitend ontvangt u een korte voetreflexbehandeling. De eerste behandeling duurt daarom ook iets langer.

Het behandeltraject
Het aantal behandelingen dat u nodig heeft hangt af van uw klacht(en) en hoelang deze klacht al bestaat. Daarnaast reageert ieder lichaam anders op de behandelingen. Meestal is er na 3 á 4 behandelingen al een echte verandering merkbaar.

Het is mogelijk de massage te beginnen met een kruiden voetbad. In China is dit heel gebruikelijk. Het warme kruiden voetbad heeft een ontgiftende werking en stimuleert Qi (energie) en de bloedstroom waardoor de meridianen en organen beter worden gevoed. Tevens versterkt het de weerstand en kan het spier- en gewrichtsklachten verminderen.